fbpx

משלוח לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 100 ₪משלוח עד הבית חינם בהזמנות מעל 199 ₪

משלוח לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 100 ₪משלוח עד הבית חינם בהזמנות מעל 199 ₪

משלוח לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 100 ₪משלוח עד הבית חינם בהזמנות מעל 199 ₪

משלוח לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 100 ₪משלוח עד הבית חינם בהזמנות מעל 199 ₪

צריכים עזרה?

צרו קשר 073-374-4754

התינוק לא נרדם? המדריך להורים איך להרדים תינוק

איך להרדים תינוק

אחד הדברים המאתגרים ביותר של הורים לתינוקות, הוא השינה. אין דבר יותר מתיש מלקום שוב ושוב באמצע הלילה כשהתינוק בוכה.

שינה רציפה היא דבר שמבוגרים כל-כך צריכים וכשיש תינוק בבית הם יכולים רק לחלום על זה. ובעצם, לחלום בהקיץ.

רק אחד מחמישה תינוקות נרדם בקלות וישן שינה רציפה כל הלילה. הוא זה שאחראי על האמירה “ישן כמו תינוק”. אך אצל כ-80% מהתינוקות זה לא ככה והם זקוקים לעזרה בהרדמות.

אתם מוזמנים לקרוא במאמר שלפניכם איך להרדים תינוק באמצעות טיפים ושיטות שונות.

איך מרדימים תינוק?

קיים מגוון של שיטות להרדים תינוק, לגילאים שונים, להירדמות עצמאית ולהירדמות ללא מוצץ. מה שחשוב לזכור הוא שאין שיטה אחת שמתאימה לכל התינוקות. לכל תינוק צריך למצוא את השיטה המתאימה לו וכמובן גם להוריו.

בין המגוון של שיטות להרדים תינוק כדאי להכיר מוצרי תינוקות שונים, כאלו המדמים קולות של דופק, או יוצרים רעש לבן שמצליח לטשטש רעשים מסביב, מכשירים ליצירת צלילים מרגיעים או קולות מהים. מוצר כזה, המיועד להרגעת התינוק ומאפשר לו להירדם שוב באופן עצמאי, הוא בעל חיישן המפעיל אותו ואת הקולות המרדימים בכל פעם שהוא מתעורר ובוכה. המכשיר נכבה אוטומטית לאחר 20 דקות.

עזרים נוספים הם מנורות לילה המפיצות אור רך ונעים משרות אווירת בטחון ורוגע לתינוק ומשולבת בהן גם מוזיקה מרגיעה. או מקרן כוכבים אשר הופך את תקרת החדר לשמים זרועי כוכבים ומשמיע מוזיקה נעימה ורכה. הכל כדי לאפשר שינה טובה לתינוק.

למה תינוקות מתעוררים בלילה?

עד גיל ארבעה חודשים תינוקות בדרך כלל לא יכולים להירדם לבד. טבעי שהם מתעוררים כל שעתיים. לא צריך להיבהל. זה לא קל אך נורמטיבי. לרוב הסיבה להתעוררות היא צורך פיזי. למשל, חיתול מלא, רעב, חם לו, קר לו, יוצאות לו שיניים, יש לו גזים, הוא מצונן ומשתעל. אלו צרכים בסיסיים שהתינוק צריך לקבל עליהם מענה כדי שישן טוב בלילה.

גם הרגלים שונים הם גורם להתעוררות בלילה. לדוגמא, הרגל לישון עם מוצץ, להירדם עם בקבוק או על הידיים. במהלך הלילה חסרים לו הדברים האלו ובאופן טבעי הוא בוכה כדי לקבל אותם חזרה. מומחי שינה טוענים כי היכולת להירדם ללא עזרה ובלי תלות בגורמים חיצוניים מאפשרת לתינוקות לישון יותר שעות ברצף בלי לבכות ולהתעורר. אך זה מגיע בשלבים בוגרים יותר.

גם רגישות לרעשים ולמגע ונטייה לבהלה הן סיבות ליקיצות מרובות בלילה. במקרים כאלו, מומלץ לנסות ולהרגיע עם מכשיר המשמיע רעש לבן או מנורת לילה נעימה כשברקע צלילים שקטים.

איך להרדים תינוק עצמאית?

הירדמות עצמאית מלמדת את התינוק תהליך של הירגעות עצמאית. הוא לומד להרגיע את עצמו. זה חשוב לא רק כדי להקל על ההורים אלא כי זה חלק מבניית אישיות יציבה. הרגעה עצמית מתרחשת לפני שלב ההרדמות והיא מאפשרת להקטין את התלות בשלב הזה.

כדי שתינוק יירדם באופן עצמאי הוא צריך ללכת לישון שבע. ברגע שהוא מתחיל לנמנם בזמן הארוחה, עוברים איתו לאזור השינה, תוך ליווי של מילות הרגעה, ששש… לישון… ששש.. לישון. סימן קבוע לשלב ההירדמות. כשהוא רגוע ושלו, אך עדיין ער שמים אותו בעדינות במיטה. מלטפים ומרגיעים אותו. זה הזמן שאפשר לצאת מהחדר ולתת לו להירדם לבד, לא לפני שמחשיכים את החדר בהדרגה, לא באופן פתאומי. בדרך זו התינוק לומד להירדם כשהוא לבד בחדר.

פעולות נוספות שחשוב לבצע

שלוש הפעולות הכי חשובות בהרדמת תינוקות הן שמירה על סדר יום קבוע, כבר מגיל צעיר, זיהוי סימני עייפות, וניסיון לנתק עד כמה שאפשר תלות בגורמים שונים. ככל שמנתקים את התלות בין אוכל לשינה, בין מוצץ לשינה בין “על הידיים” להירדמות, כך לתינוק יהיה קל יותר להירדם בהמשך.

לדוגמא, איך להרדים תינוק שלא לוקח מוצץ. התלות במקרה כזה לא קיימת אך היא מקשה על ההירדמות, כי אין מה לעשות, מוצץ זה מאסט. אבל אכן יש תינוקות שלא לוקחים מוצץ. במקרה כזה יש להרגיע אותם באמצעים אחרים, השמעת קולות רגועים, החוזרים על עצמם, נדנודים רכים, טפיחות עדינות על הגב, מוזיקה מרגיעה. מכשיר המופעל אוטומטית כשהתינוק בוכה ומשדר צלילים מרגיעים יכול להיות מאוד אפקטיבי כשאין מוצץ לסמוך עליו.

כאמור, השיטות הן מגוונות ומאוד ספציפיות לכל ילד. אבל טיפ ראשון המיועד לכל ההורים, זה הרבה סבלנות. וחשוב לזכור שכל הרדמה היא תוצאה של הרגל. אנו מלמדים את תינוקנו התניה על-פיה הוא נרדם. דרך ההרדמות תלויה בסגנון ההורות וכמובן בילד עצמו.

בין גילאי 3-5 חודשים ניתן להתחיל ללמד את התינוק המתוק להירדם באופן עצמאי. אך עד אז הוא, כאמור, זקוק לעזרה שלנו.

איך להרדים תינוק לפי גיל

איך להרדים תינוק בן חודש

בחודש הראשון התינוק עדיין בשלבי הסתגלות לעולם החדש. סדר היום של תינוק אחרי לידה הוא עדיין לא קבוע ואינו מאורגן. אך כבר עכשיו כדאי להתחיל להרגיל אותו לסדר יום קבוע, כמובן תוך הקשבה והיענות לצרכים שלו. סדר היום צריך להיות מבוסס על מחזוריות של שינה, ארוחה, פעילות וחוזר חלילה. כך הוא ילמד להירדם ללא קשיים ולישון טוב ביום ובלילה.

איך להרדים תינוק בן שלושה חודשים

זהו שלב שתינוקות כבר יכולים להתחיל ולהירדם לבד וכדאי לנסות להכניס אותו למיטה, לתת לו טפיחות קלות או ליטוף ולשיר לו שיר ערש או ללחוש כדי שיירדם.

איך להרדים תינוק בן שנה

שינה היא בעצם פרידה. ובגיל שנה הילד מבין זאת היטב והקושי שלו הוא כעת יותר רגשי מפיזי. גם אם הוא בוכה, אין צורך להרדים אותו, אלא לעזור לו בהירדמות. להרגיע אותו בעודו במיטה ולשמור על עקביות. לנחם, להרגיע, ללטף אך לא להרים על הידיים. ואחרי כשבוע עד עשרה ימים הוא יכול להירדם באופן עצמאי.

טבלה מסכמת של גילאים ואופני ההירדמות

 

גיל התינוק איך להרדים מה מומלץ
גיל חודש אין עדיין הבחנה בין יום ללילה, כל שיטת הרדמה קבילה, נענוע, בקבוק, נדנוד וכו’. להתחיל להרגיל לסדר יום, כשהשינה היא חלק ממנו במחזוריות.
גיל 3-4 חודשים אפשר להתחיל להרגיל להרדמות לבד. האכלה ואז טקסי הירדמות קטנים. להרגיע אחרי ההאכלה, לטפוח קצת, לדבר בלחש, לחזור על מילים.
גיל 4 חודשים עד שנה מתמידים בניסיונות להרגיל הירדמות עצמאית. לא להרים על הידיים, רק להרגיע, לנחם, להשתמש בעזרים מרגיעים.

לסיכום, קיימות שיטות שונות להרדמת תינוקות, כל אחת מותאמת לצרכי התינוק ולסגנון ההורות. שינה רציפה ואיכותית חיונית גם להתפתחות התינוק וגם לשלוותם של ההורים. לכן כדאי להתייעץ, לקרוא וללמוד מה הן השיטות הקיימות והמתאימות וליישם אותן באהבה ובעקביות. שיהיה לילה טוב.

 

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך...

שתפו מאמר זה עם חברים:

עגלת הקניות
כניסה

אין לך חשבון עדיין?

תפריט
החשבון שלי
0 רשימת משאלות
0 מוצרים עגלה